Slaapoefentherapie

Iedereen slaapt wel eens slecht. Dit heeft niet direct gevolgen voor de gezondheid. Maar als je langere tijd slecht slaapt neemt de vermoeidheid toe en ervaar je steeds meer beperkingen in je functioneren. Op den duur brengt het ook emoties met zich mee, zoals angst, verdriet en boosheid. Je vraagt je af: hoe moet ik er mee omgaan? Waar doe ik goed aan? Zal ik ooit weer beter slapen?

Wat is slapeloosheid?

Slapeloosheid ontstaat als er sprake is van te weinig slaap of wanneer de kwaliteit niet voldoende is. U herkent slapeloosheid aan moeite met inslapen, niet door kunnen slapen en/of vroeg wakker worden.

24 uur visie

de slaapoefentherapeut benaderd uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uur visie. De invloeden van overdag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden uw onderliggende redenen van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

Behandeling van slapeloosheid

Inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen.
Inzichten hoe uw klachten samenhangen met slaapproblemen.
Hoge kwaliteit (adem- visualisatie- haptische en ontspannings-) oefenstof die op maat wordt gemaakt voor uw unieke verstoorde slaappatroon.
Cognitief gedragsmatige therapie (vlg J. Beck), gedachtentherapie die u weer positief of neutraal leert denken.
Gezonde copingstijl, dat wil zeggen: “u leert adequater en zeker ook rustiger omgaan met de gevolgen van uw slaapprobleem waardoor stress vermindert en u uit de vicieuze cirkel komt van slecht slapen”.
Uitleg over de architectuur van een gezonde slaap per leeftijdscategorie.

Een effectieve manier om van je slaapprobleem af te komen is met slaapoefentherapie/SlaapSlim. de slaapoefentherapeut gaat samen met jou aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken met praktische tips en oefeningen. Je krijgt weer grip op je slaap, voelt je energieker en kunt zo weer alles uit je dag halen!

voor meer informatie kijk op slaapoefentherapie.nl en/of slaapslim.nu

Contact

U bent van harte welkom in een van onze 3 locaties in Hoofddorp

Afspraak maken

Toolenburg

Manenburgdreef 101

2135 GW Hoofddorp

De Parken

Hoofdweg 865

2135 MB Hoofddorp

Centrum

Ter Veenlaan 179a

2131 WP Hoofddorp